Ny låt imorgon!

Yäy! Imorgon släpper vi en låt som går under namnet "Underbar", mer än så orkar jag inte beskriva låten :) Idag mixade vi klart låten och vi blev inte fullt nöjda med resultatet, men det är helt klart en mixtapethäng. Mer om den imorgon!

Föresten, har ni någonsin fått känslan av att ni borde ta chansen när ni ser den, annars kommer ni ångra er senare? Jag fick den känslan på bussen hem idag. Jag ångrar mig redan, jag brukar inte tvecka på chanser! Nu ska jag kolla nån bra film och sen sova, godnatt alla varelser!

Här ska jag och Joel sitta och skriva de vackraste/skönaste/Vårigaste albumet (eller delar av det) när tiden väl är inne. Tillsammans med några kalla och lite sunshine! Dålig bild men försök känna modén! Många fina minnen härifrån.

Ingen låt idag...

Tyvär! Anledningen är att vi inte hunnit rätta till refrängen, lite trist men så är det. Förhoppningsvis dyker den upp i veckan här på bloggen och våran myspace! Helgen har vart hektisk och i fredags latjade vi på krogen. Vi dansade och drack öl, det var trevligt!

'J: Hej, du var fan söt!
RB: Tack, du också!
J: Ska vi hångla?
RB: Nu? Här? Är du seriös?
J: Ja. de klart!
RB: Okej!'

Vi skulle ta en fjantig bild mot spegeln i fredags, så här bra gick det:

Crimmen, Ronnback, Random kille som ville vara med på bild, Dani.

Ferremode!

Jag sitter här och chillar med mina perfekta vänner hemma hos Daniel.. =) Dricker lite granna sådär och gör lite flummiga saker.. Jag och Henrik håller på med ett mixtape som blir grymt ;D En mix med låtar och lite egenskapade saker också..

Lite senare kommer vi att dra ut till Kaffelino och bara kolla läget, dansa lite, göra våran grej liksom!

Ta del av våran vackra bild session också!

Jag Conny Daniel

Jag Conny och Daniel är grymt G med xbox kontrollen och en hand!

Misslyckat men ändå lyckat!

Idag efter skolan mötte jag upp Joel i studion, och idag har ingenting gått som vi ville. Vi skrev en ny låt till mixtapet som går under namnet "Underbar". Men när vi skulle sätta oss och mixa på låten så lät det verkligen inte som vi ville. Vi fick verkligen inte till det och efter en och en halv timmes pillande med endast en grundmix och väldigt trötta öron gav vi upp... Så vi började laga mat, hips vips så kokade pastan över och vi brände hela spisen! Men alla har vi dåliga dagar, eller hur?

Jag känner ändå inte för att klaga, för vi skrev trotts allt en hel mixtape grej och gav den ett ärligt försök, plus att vi blev nöjda med inspelningen också. Så helt misslyckad var dagen ändå inte. Vi ska ge låten ett nytt försök och hoppas på att det blir bra, isåfall landar den nog här på bloggen inom kort!
 
/C&R, Essen.

Så här ser dom hårdaste gangsterrapparna ut! (Ironi), soft bild ändå. Latjbo som man säger!

Essen - Lägger inte av (Ute nu!)

Yey! På senaste har vi lagt upp och gjort mycket musik, mesta mixtape grejer och även här kommer en till. En ny låt direkt från fabriken för din ipod, mp3:a, bilstereo, dator, hundkoppel, you gedigetin! Låten spelades in för bara några dagar sen och som vanligt finns det en länk till vår myspace och en speedyshare länk. (Säg till om ni har något emot dem :))

Essen - Kommer aldrig lägga av (Lyssna - Klicka)
Essen - Kommer aldrig lägga av (Ladda hem - Klicka
(Kom ihåg att det alltid blir mycket bättre ljudkvalité när ni laddar hem låtarna)

Det blev tyvär inte någon studioday today, jag hade för mycket att göra och även så Joel. Vi bestämde oss för att ta det imogon istället. Vi ska spela in lite nytt och trevligt! Ni kanske får ta del av en ny låt redan på söndag, vem vet? Vi är riktigt produktiva just nu. Kommentera gärna vad ni tycker om låten!

Mvh, Essen.

Tagen när skrev låten "Våra Tårar", den skapade otrolig hype ett tag på tal om ingenting :) Hojta om ni vill ha den.

Ett steg till!

Rappare brukar snacka om:
att dom slösar pengar från ett par år sen,
jag slösar pengar jag inte fått tag på en.
Kallar det för raplife och glider vidare med stil,
ni hör lurar med musik och på fötterna har jag sneaks.
Jepp, jag har inte en krona till mitt namn,
men fylls ändå med hopp och sånt nu när solen tittar fram.

Shaz droppar klyftigt rätt ofta!

Vilken modé jag är i, och klockan är bara 9 på morgonen. Ska strax in till skolan.
Anyways, ny låt på bloggen ikväll, kika in senare! Ska till studion efter skolan och göra musik!

Mvh, Johan.


Bilden togs under en videoinspelning. Fick världens modé för de var massor av sunshine den dagen men vi stod i en tunnel (:/) haha..

Ni kan hata på oss...

..Men vi kommer aldrig lägga av! Sitter och lyssnar igenom låten vi spelade till mixtapet i söndags, och refrängen var en bra början på ett blogg inlägg! Som sagt spelade vi in en ny låt till mixtapet i söndags och släppte även videon då. Vi hoppas kunna dela med oss utav denna låt redan på onsdag, hoppas vi hinner med det. Vi gillar den verkligen! Kom också att tänka på en sak: Nu när vissa FTP grejer som Latjare etc blivit nedlagda: Om ni letar efter någon gammal låt eller liknande så hojta på oss via kommentarer eller på [email protected] (mail) så försöker vi ordna det!

Sammanfattning av månaden hittills:

Video släpp, hänvisar till inlägget under - eller klicka (Glöm inte att kolla på videon i HQ upplösning)
MP3:orna "Tillbaka och Flygplan (Flightschool Remix) för lyssning. - Klicka.
Flygplan ft. Paragon (Flight School Remix) För nedladdning - Klicka.
Tillbaka.mp3 för gratis nedladdning - Klicka

+ Massor av bilder och annat, kika igenom inläggen om ni är nyfikna!

Mvh, Essen.

Essen ft. Paragon - Flygplan (Flight School Remix) + Video!

Hey! Nu kan vi äntligen presentera en av de grejer vi pysslat med på senaste tiden och även skrivit lite om på bloggen. Vi gjorde en Flight School Remix och Paragon hade också gjort en så vi snackade med han och hörde om vi skulle klippa upp det till en helsvenskversion, vilket han tyckte var schyst. Blev en liten remixremix!

Här har ni alltså videon (Kom ihåg att kolla videon i HQ-versionen):


Filmad och klippt under två dagar med en vanlig digitalkamera, budget: 50kr. 2st päronsodas och lite batteri!

Låten kan ni ladda hem/lyssna på här:
Flygplan (Ladda hem)
Flygplan (Lyssna på myspace)


Vad äre för modé?

Idag är det chillmodé! Helgen har inte bjudit på några större överraskningar, den har vart lugn och det är skönt att bara softa för en gångs skull. Jag ska snart träffa Joel och vi ska spendera lite studiotime. Vi har planerat att göra lite musik, klippa klart videon och lite annat kul. Om allt går som de ska så banar det för en produktiv och kreativ dag, jag hoppas det, om allt går som det ska så landar videon här på bloggen ikväll!

Checkin' everything like i'm on parole.
Up late night like she on patrol.
I told her it's somethings you dont need to know,
she never let it go, oh.


Jag hoppas på en grym Essen-Remix till tapet. Önska oss lycka till, mvh, Johan.

Efter en videoinspelning/liveshow på något softarhotell. Min godispåse i bakgrunden blev stulen av en överviktig darm :/


Freaky Friday!

Whats crackalackin? Blev inget blogginlägg igår men men, sånt som händer =) Videon vi pratar om kommer troligen på söndag då vi båda kommer träffas och bara fixa lite småsaker.. det blir nice!

Igår var vi på årsmöte på upSweden och snackade lite om det kommande året, bjöds även på lite kaffe o kakor.. alltid trevligt liksom! Rätt givande möte faktist också. Just nu sitter jag (Joel) och väntar på ett samtal från någon typ av jobbcoach som ska prata lite vett i mig kanske... det är ett hårt liv för oss arbetslösa.

Förövrigt ska ni veta att vi alltid är sugna på att spela live så tveka inte, hojta på oss om ni ska dra ihop något litet arrangemang eller någon typ av soft fest eller vad som helst!

Be easy young homies, peace! / Joel.


Jag och Johan hos en kompis, efter en spellning tror jag det var!

Just another onsdag.

Flashy baby, flashy baby! Sitter och nynnar på en melodi och ett upplägg till en refräng vi spontant freestylade fram under videoinspelningen.. Kanske the next big thang! Jag fick se videon idag, det fick jag för i måndags också, men ändå. Den är klar! Bara några småsaker kvar som ska rättas till, sen är den down för masskonsumtion, eller nått sånt? För budgeten (50kr typ haha, två päronsodas och lite batterier) så är jag imponerad av oss... Den är bra med tanke på omständigheterna och mödan vi lagt ner på den!

Idag fick jag höra ny musik från Andy Toaster och Bobby BoomBox också, två underground musiker från Luleå som aldrig släpper något, det var riktigt grymt faktiskt! Hoppas dom blir officiella snart, dom har talang faktiskt. Skulle gärna kunna collaba lite med dom om jag kände dom bättre, kanske i framtiden? Hojta om ni läser det här hehe...

Anyways, har pluggat hela dagen och har inget smaskigt att berätta.. Jo just det, Lina har fixat till designen lite till på sidan, stort tack! Men det var kanske inte så smaskigt? Hur som helst, videon kommer i veckan! Tack och adjö, Johan.


Vi hade tjocka tröjor, jag hade mössa och långt hår. Utomhusspelning och fullt solsken var inte förutspått!


and i'll take probation!

...Var vad Weezy just utbrast så det får bli rubriken!

Nu sitter jag framför bloggen med en kopp kaffe och funderar över vad jag ska skriva. Joel bad mig lägga upp ett inlägg! Igår filmade vi klart den nya streetvideon och redigerade rätt mycket av den också. Det börjar se rätt coolt ut :). Förutom det så planerar vi att göra en Jag Är Pank remix av Akon's "I'm so paid" och en Lev ditt liv remix av T.I's banger. Förstnämnda kommer med största säkerhet bli inspelad iallafall, den är redan färdigskriven, bara inspelningen som saknas!

Fortsätt ladda hem och lyssna på den nya låten föresten!
Essen - Tillbaka.mp3 (Ladda hem)
Essen - Tillbaka.mp3 (Lyssna)



Året var 2006, kanske till och med Januari 2007, och vi var väldigt förälskade.


Essen - Tillbaka.mp3 Ute nu!

Häy! Idag kan två trötta rappare glatt presentera en ny låt. Den heter "Tillbaka" och spelades in förra helgen i samband med två spelningar. Hoppas ni gillar den och sprid gärna låten till varelser runt om!

Ladda hem låten genom att klicka här.

Lyssna på låten på våran myspace. (myspace.com/essenileken).

Förövrigt ska vi filma lite idag till den nya streetvideon, som gästas av hemligstämplat (än så länge). Det verkar bli grymt! Vi ska även försöka hinna med att spela in en till låt till remixtapet vi håller på med på sidan om vår EP.

Önska oss lycka till! Mvh, Essen.


Lörday! partymode?

Kom just hem efter en natt spenderad hos 2 polare. Idag ska vi fira Kalle som fyller 20! Det blir fest och mat och hela köret, kommer bli grymt skoj! Kanske lägger upp några bilder från festen imorgon.. Förövrigt så spelar Promoe och Lazee ikväll på en inomhusfestival in town. Det ska också bli kul att se!

Imorgon kommer vi även lägga upp en ny låt! Så kika tillbaka :)

Spelning i sommras på PDOL:
Piteå Spelning

Stay fly! / Ronnback & Crimmen.


Gästspel officiellt!

Jag pratade nyss med Marco Alvarez även känd som Paco. Alla som var insatt i svensk underground hiphop för några år sedan vet vem jag pratar om. Det var Paco, Allyawan och DegOne som höll den engelskspråkiga delen av scenen nere på den tiden. Hur som helst så pratade jag med honom och vi bestämde att om det behövs så ska han gästa EP'n och mixtapet. Det ska bli kul!

Han släppte nyss en låt tillsammans med DSG som veckans mp3 på whoa.nu, kolla in den här:

Döskallegänget ft. Marco Alvarez - Tid

"Man kan se en del av sanningen i allt jag skriver.
Så lyssna när jag säger att vi går mot andra tider.
Jag har kastat bort min tid i nästan halva livet.
Det börjar bli dags att titta på alternativen."

/Crimmen.

Latjmode!

Kom just in genom dörren och sitter o tittar över lite av det som filmats idag, kommer bli en soft liten video! Tillsvidare så får ni nöja er med en av dom få bilderna som vi lyckats ta under kvällen =)

Dags för mig att slagga! Arbetsförmedling och sånna prylar imorgon, keep yourself updated!

Peace / R.





Just a update!

Kom just hem efter en hektisk dag. Vi har filmat, fotat och nästan skrivit en hel låt. Vi planerar en genomarbetad EP och ett "Remix Mixtape" med annat smått och gott.. Nåja, vi hoppas bli klara med streetvideon vi filmat idag så fort som möjligt så även ni får ta del av den. Joel återkommer säkert senare ikväll med några bilder eller så, jag ska duscha och hoppa i säng.. Grändy!

/Johan.



Ps. Var bara tvungen att ladda upp denna bild från i somras efter en studiosession, den är skön enligt mig.

Torsdag, get to work!!

Tjululu!

Idag ska jag (Joel) möta upp Johan i stan för att sedan dra ut och filma en soft liten "streetvideo" till en låt som kommer släppas om någon dag! Kommer bli kul! Tror även att vi langar upp en ny låt vi gjort senare ikväll.. så glöm inte o kika in med jämna mellanrum! :)

Förutom det så har vi en remix på gång med ett av Sveriges stjärnskott inom svenskhiphop, lite hemligt sådär.
Vi just på väg att påbörja arbetet till våran kommande EP. 2 nya gratis mp3or kommer släppas snart.
Gammal Essen-spegel-pose !



Paz! / ronnback. (Uppdaterat av Crimmen).


Latjare

I slutet av sommaren/början på hösten släptte vi en netplay/mixtape som innehöll 9 tracks,
för er som missat finns det möjlighet att tanka genom att klicka på bilden nedanför:



Essen får Kalasstipendie 2008

I Sommras blev vi tillsammans med 9 andra "kulturarbetare" från luleå nominerade till Kalasstipendiet 2008.
Det var till för att stimulera de scenkonstnärer som förtjänade det mest, allmänheten fick rösta för den värdigaste gruppen.

Essen var den första gruppen någonsin att tilldelas Kalasstipendiet, som ska stimulera ung musik i Luleå.
Artikel i Norrbottens-Kuriren med bilder, Artikel från Luleå Kommun


Bild från http://www.kalaset.se/

RSS 2.0