Höjer tempot...

..heter kanske den låten vi skrev idag! :)

Kom just in genom dörren ifrån grannen, vi började snacka en massa musik och jag glömde bort någonting otroligt viktigt, nämligen att jag skulle se entourage med Johan & Jacob (damn!).

Hur som helst, innan det var vi i studion och skrev en ny låt till ett beat jag gjort. Blir nog en mysig dänga om jag får säga det själv. Ingen uptempo låt men det är inte hastighet låten handlar om ;)

Och snart åker både jag och Johan hem, eller Johan iallafall. Jag åker till Stockholm där mina föräldrar bor nuförtiden. Men det blir nog trevligt ändå då jag ska träffa åtminstone två av mina kära vänner från Luleå och även Thimm som jag bodde med i barcelona. Kan hända att några fler Luleågrabbar kommer ner (hoppas det!).

Mixtapet är i princip färdigt nu, två låtar att spela in och sedan lite mixning/mastring. Så någon gång där i November ska ni få ta del av denna underbara skapelse.

På återseende / Joel


förstår du?

Essen - Förlåt Mig.mp3

Som vi lovade så släpper vi en ny låt nu framåt veckoslutet. Låten är tagen från vårat mixtape/skiva som släpps gratis för nedladdning i mitten/slutet på november och går under namnet "Essentiellt Vol.1". Vi är väldigt nöjda över låten (Som lille Joel har proddat) och hoppas att ni kommer tycka om den.. Låten kan ni lyssna på i mp3 spelaren här till höger på sidan, eller via våran myspace:

Myspace.com/essenileken

För att ladda hem låten till din mp3, bilstereo eller vad som helst kikar du bara in här och trycker på "Download":

Essen - Förlåt Mig.mp3
(Download)

Som ni ser har vi även tagit bort en hel del låtar från myspace och bloggen, de är för att nya låtar från mixtapet som kommer snart ska få plats. Vill ni ha de äldre låtarna får ni helt enkelt ladda hem mixtapet i november!

De väl väl allt!

Mvh, Essen.

Rep & Freestylejams

Det är nämligen så att här på skolan så uppträder vi ca 1 gång i månaden. Det är olika teman varje gång och olika grupper varje gång. Sist så var temat Funk vilket var roligt, alltid skoj att pröva på någonting nytt och denna gången är det Old School som gäller! Rätt fett och vi är till och med i samma grupp denna gång :)
Så idag har vi repat med våran grupp och lärt in oss låten, det gick rätt så bra och vi kommer klara av spelningen galant skulle jag tro.

Efter vi hade repat ett tag plockade Sebbe fram basen medans vi stod för mikrofonhanteringen, det freestylades fram en komplett låt med reffräng och verser haha, det var sjukt kul och det lät inte helt illa heller! Kanske kommer upp ett litet klipp från det någon dag eftersom vi filmade med Johans mobil!

Glöm inte att fortsätta kika in på bloggen då mixtape släppet närmar sig, en låt eller två kommer även att läggas upp till helgen! Ta även en titt på videoklippet i inlägget nedanför ni som inte gjort det!

Tills dess, må bra! / Joel

Tvättstugerap & Studiosession

Videoblogg #3 (inspelad idag). Vi låter den tala för sig själv!
Vi släpper även en ny låt senare i veckan, kanske på lördag eller söndag. Så kika in igen då!

Glöm inte att kolla i HQ!

med vänliga hälsningar / Essen.

Here we go again!

Ledsen att vi inte langat er musik på ett tag.. Vi har haft mycket för oss med inspelning och så vidare! Men imorgon (Onsdag) så skickar vi upp lite film här på bloggen och snart är det även dags för ett nytt låtsläpp.. Vidare om låten imorgon, tillsammas med videon!

Så nu har ni kära bloggläsare något att se fram emot!

Mvh, Johan.



Bild från GBG för nån månad sen typ.. Och ja, vi hittade coola shades att svaja under en kväll : )







Sanningen..

Sanningen är en svår sak att tolka. Jag och Johan pratar ofta om sanning.

Men nog om det, I helgen har vi varit i studion och spelat in 2 fenomenala låtar! Båda två är rätt lugna, en tänka tillbaka låt och en med ett mer allvarligt, känslosamt tema. Jag har producerat båda och resultatet blev nice! Kommer hamna på mixtapet som faktist börjar bli klart, sega som vi alltid är.

Efter mixtapet blir det en EP som även kommer vara vårat slutprojekt på skolan som vi tänkte släppa på våren 2010, det kommer bli bombshit!
Vi spelar även in mycket med våra kära kamrater här på skolan, och vi kommer släppa ett mixtape någon gång framöver, tror vi har ca 6 eller 7 inspelade låtar till det. Slatchtapes baby!
Keepin it fresh.

man tänker för mycket ibland.

Joel: Johan, kan jag använda den här trumman?
Johan: Du kan använda vad du vill, use your open mind! Tankekraft!
Joel: Jag förstår dig!
Johan: Vi borde sampla dina tankar, ställ dig framför micken så spelar jag in dom!

förkylningstider..

Det börjar bli höst, folk har förkylningar och feber.. Jag har också blivit drabbad, tror det har att göra med att jag däckade på Micke i bilen hem från GBG, han var nämnligen väldigt dålig..

Hur som helst så påverkar detta musiken.. Jag kan absolut inte spela in, ibland tar jag mig inte ens upp ur sängen och jag torkar ut väldigt fort så jag går ständigt omkring med en flaska vatten..

Nåja, det känns som om det är på bättringsvägen iallafall och jag hoppas jag blir kry så fort som möjligt..

Nu vet ni det, Johan..

ps: Joel hälsar.


Lite inspelning, lugn fredag!

Lugn helg på skolan för våran del. Vi har tagit det lugnt, tränat, bastat sett film och framför allt: gjort lite lite musik.. Vi skrev klart en refräng och spelade in den på en ny låt vid namn "Bara för en natt" som även J Banner är med på, grymt! Nu är den klar.

GBG City imorgon, hoppas jag finner vad jag letar efter! Blir nog även lite musik när jag kommer tillbaka till skolan också.. Vi har vart halvlata faktiskt!

Just det, en annan låt inspelad på bittersweet instrumentalen också, den är go.

Sho!

Johan.

RSS 2.0