Vad än du vill ha!

Ay peeps! Grått o blött idag också, tråkigt men som tur är ska det ju bli dunder väder till helgen! Det ryktas om 25 gradigt på lördag vilket låter sjukt trevligt. Fredagen blir helt okej iaf vilket är tur då vi har spelning då, som ni inte får missa! 
Glöm inte bort det, 19.40 mellan strand o synsam på storgatan. Det kommer bli tyyyyngaste.

Nu vidare till låten, den heter då "Vad än du vill ha" och är en version av T.I:s "Whatever you like". Det är glassarmode for real! Inspelad hemma hos Johan, mixad hemma hos mig, och spelad hemma hos er! Hoppas det gillas, enjoy!

Ladda ner den, lyssna på myspace eller använd bara spelaren här till höger på bloggen.

http://www.speedyshare.com/998975871.html <-- Ladda ner

http://www.myspace.com/essenileken <-- Lyssna

Ses imorgon! / Joel.








Vi ska!

Tjo!

Kom just in genom dörren, varit ute och åkt lite skate med några polare.. trevligt! Och vi vet att vi fortfarande är för dåliga på bloggandet, alldeles för inaktiva.. men det är en hel del att tänka på i samband med skolor, mixtape osv. Man glömmer bort helt enkelt.

Johan var här idag och vi planerade upp vårat uppträdande på gatufesten, som kommer gå av stapeln den 29:e maj kl 19.40! Var där, det blir hypemode baby!

Imorgon kommer det läggas upp en ny låt på bloggen, våran version av T.I - Whatever You Like. Så glöm inte att kika tillbaka då! Tills dess, stay cool.

One / Joel.

Tråkigt väder idag.

Synd att det är rätt tråkigt väder ute! Åskan verkar komma... Jag var sugen på att ta en tripp till stan och latja runt, men jag sågade dom planerna med tanke på vädret! På måndag ska jag och Joel boka vår resa till GBG, får se hur länge det blir att stanna där.. Vi måste prata ihop oss lite :) Blir kul iallafall... Anyways, vi langar nog upp en ny här på söndag eller i början på nästa veckan... Vad än du vill ha! Nu ska jag fördriva tiden med något tråkigt!

Här är iallafall en skön bild från när vi hade bättre väder:



Inte en till natt | Ny låt ute!

Shooz! Jag sitter hemma hos Joel och vi har just klippt klart en ny låt, den går under namnet "Inte en till natt" och ni förstår vad den handlar om när ni lyssnar på den! Vad mer finns det att säga? Mixtapet är snart klart, vi har varit rätt produktiva (Även om farten trappats ner lite nu just innan sommaren). Nåja, mixtapet är snart här, i väntan så lyssna på detta, kommer även fler mp3:or inom kort:

Essen - Inte en till natt (Ladda hem)

Essen - Inte en till natt (Lyssna här)


ps: Vi har vart dåliga på det här med att kategorisera men ska försöka förbättra oss på den fronten!

Mvh, Johan & Joel, Crimmen & Ronnback, Essen & Leken.. Ni förstår..




Essen står inför en resa!

Hey folks!

Inte langat något inlägg på några dagar p.g.a att vi tänkte låta nya låten få lite mer uppmärksamhet, men nu får det vara nog! När jag skriver att Essen står inför en resa så menar jag helt och enkelt en resa, ner till dalsland. Och vad ska 2 rappare göra på ett sådan avlägsen plats? Jo! Vi ska på intervju till en folkhögskola som heter Beats and Rhymes Academy. 

Det är en 1 årig linje inriktad på RnB och hiphop. Vi ska förhoppningsvis bila ner dit och även spendera några dagar i Göteborg. Det ska bli kul att kolla in skolan osv. och se om det är the place to be! Jag (Joel) har även sökt in till Piteå så det kan ju hända att jag hamnar där också, vi får väl se! 

Kommer komma upp en ny låt på bloggen inom någon dag, håll utkik! Ha de! / Joel.


Hade inga essen bilder, men här har ni mig i Barca under halloween ;D

NY LÅT!

Yo partypeeps in the place to be!

Utomhus är det grått, kallt och mulet. Så jag tänkte sprida lite värme genom att lägga upp den hära låten från vårat kommande mixtape!
Låten heter "Vad som än händer" och är en version av T.Is låt "No matter what". Inspelad här hemma hos mig en fin dag förra veckan. Och snart så kommer hela mixtapet! Ett par tracks ifrån att vara komplett =) Så håll utkik efter det, blir majestätiskt! 

Ladda ner på http://www.speedyshare.com/505269776.html

Lyssna på http://www.myspace.com/essenileken



Latjarsession i studion någon gång förra året!

Lämna gärna en kommentar också! 
Peace / Joel.


I got a mirakelkisse!

Jag har börjat få igång bloggandet, känns nice att man tar sig några minuter till ett inlägg när man är lite dötid att slå ihjäl!

Anyways, till en grej jag funderat på en stund nu. Jag kommer in genom dörren, ingen har vart hemma förutom jag på hela dagen och vad ser jag? Min katt har på något sätt lyckats få ut laxen (som jag la in i kylskåpet) och även öppnat foliet som den var väl inpackad i och sitter och äter på den när jag kommer hem?

Jag blev så chokad att jag inte ens kunde bli arg för att den ätit upp min middag. Big ups för mirakelkatten! Någon som har en teori om hur den lyckats ta sig in i kylskåpet, ut och även stänga efter sig?

Mvh, Johan.


Den har även andra positiva egenskaper som att kunna stå på mitt huvud, balansera/sova på mina axelar när jag går samt chilla på vingliga tvättlinor...

Bröderna Ted och Kenneth - Detta inlägg är inte hiphop!

Klockan 19:00 idag entrade jag stora salen på kulturenshus med världens lägsta förhoppningar. Obligatoriska föreläsningar som rör psykologi låter inte särskilt kul, ha? Som tur var blev det tillslut en rätt givande kväll! Det började med att en kille vid namn Kenneth presenterade sig och beskrev sig som Ted's storebror. Det tog dock ett tag innan det gick upp ett ljus för mig - Aha, Ted Gärdestad. Det ända jag i stort sätt visste om honom sedan tidigare var att han lirat in klassiker som "Sattelit", "Sol vind och vatten" samt "Jag vill ha en egen måne" som vunnit massa priser och att en supporterfond för unga musiker blivit nämnd efter honom  (säger man så?) efter att han tog livet av sig. Visste ni att han vart Sveriges bästa tennis spelare efter Björn Borg och lirat tennes mot detta "legend"?

Hur som helst, nu har jag en VÄLDIGT mycket bättre inblick i hans artistkarriär och han liv över huvudtaget efter att ha lyssnat på hans bror Kenneth i cirka två timmar... Det känns roligt, även om låtarna inte alltid är min kopp av te så har han ju lirat in klassiska låtar och samarbetat med många av de största i U.S.A. Nu vet jag mer om han, och hans liv hade en rätt spännande historia faktiskt! Plus att Kenneth inte bara stod och läste rakt upp och ner från ett papper - Det lät som att det han sa kom från hjärtat. Att han verkligen ville förmedla ett budskap och inte bara var där för att det var bra betalt! (Det var han som skrev många av klassikerna framförda av Ted  föresten, så man måste ju ge honom creds för att skriva catchiga refränger!) Dessutom hade han en kör, några sångfåglar och ett band som lirade många av deras låtar, cool!

Jag tror att boken om hans liv är väldigt intressant, jag skulle tipsa er att köpa den om den är lika givande som hans brors framträdande idag (Är hans bror som skrivit boken också). Cop, cop, cop it! (För er som är lika dåligt insatta som jag före ikväll som undrar: Men vafan? Vadå rör psykologi? så tog Ted livet av sig efter att han insåg att han var psykiskt sjuk, hörde röster etc, etc och han var diagnoserad Schizofren.)

Får ni chansen att se Kennet Gärdestad live och höra hans berättelse så ta tillfället i akt. Jag ångrar inte att jag gjorde det även om jag inte hade den blekaste om att det var han som föreläste för det var faktiskt intressant. Teds och Kenneths historia är givande, plus att han även försöker lägga upp och framföra det positiva även fast närvaron i slutet av Teds liv var väldigt bitter. Han sjunger och drar lite roliga skämt och så där.

Mvh, Johan.


Rätt fruity frilla, men vadå? Med hans framgångar får man se ut precis hur man vill.

Vad som än händer..

Vi har taggat ner ett tag men vi har laddat om,
Essen 2009, baby vi är 'bout to blow!
Så bli inte förvånad ni kommer säkert se oss dra,
men bara för att ditcha femton min ska ta en hel kanal!


Sitter och lyssnar på första utkastet av en ny låt som går under namnet "Vad som än händer", den kommer landa på bloggen och på mixtapet. Den är rätt soft. Tycker jag kunde lagt min vers tightare men det är helt klart en okej vers! En ny låt kommer slängas upp här på bloggen nu i veckan iallafall, så kika in lite då och då så hittar ni den garanterat! Nu ska jag brawn äta lunch!

Mvh, Cribbie Do.

Hon såg mig halsa hela flaskan, va inte ja?
Hon såg mig strula med nån annan, va inte jag?
Jag glömde dan vi blev tillsammans, va inte jag?


Omslaget till vårt nya mixtape.. Absolut ingen ironi! (eller?)



Ursäkta röran, vi spelar in ett mixtape!

Här sitter jag med några rostade ostmackor och fruktyoghurt vid min laptop och känner mig allt för lat som inte uppdaterad här på länge. Hur som helst så har vi båda haft en välidgt hektisk helg med valborgsfirande, dagen efter fysik och så vidare och så vidare. Hur som helst så lovar  vi att börja uppdatera oftare här på bloggen, ledsen men vi har haft mycket att göra!

Mixtapet börjar ta sig, närmare tio låtar inspelade och mixade, snart är det klart! Någon som känner sig manad att göra det grafiska, design och så vidare så maila oss gärna på [email protected] . Vi letar även beats till EP'n, om någon hungrig producent sitter på galna grejer så hojta!

Mvh, Johan-

Andy Toaster, Bobby BoomBox, Roy Rifle och PP verkar promota deras mixtape på "The old fashioned way", grymt!


RSS 2.0